En værktøjskasse med blindskrift  Blindskrifts-kurset TAST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor lære blindskrift?

Når man først har lært det, vil den rette finger ryge ned på den rette tast, når man tænker på bogstavet. Hvis man skal bruges en masse energi til at lede efter den rette tast, glemmer man let, hvordan man vil stave ordet, og hvad man havde i sinde at skrive. Det har en stor betydning, at man kan holde øjnene på skærmen.

Kurset er bygget op så det udnytter grundprincippet i programmet, hvor man ved hjælp af tasternes og bogstavernes farver får hjælp til bedre at huske placeringen af de forskellige bogstaver. Det er meget vigtigt fra starten at indøve den rette placering af fingrene.

Tastatur til Tast

De første 3 sæt opgaver træner de 8 grundtaster:
              Venstre hånd  A S D F                      Højre hånd  J K L Æ 
                       tommelfingrene bruges til mellemrumstasten.

Derefter indsættes 1 til 2 nye bogstaver i de kommende opgaver. De første 1-2 ord i opgaverne begynder med de nye bogstaver, de næste 10 - 12 ord indeholder netop disse bogstaver.
Sidste opgave indeholder X og Z, men brug ikke tid på dem, da det er så sjældent, de bruges. Q og W er ikke taget med i øvelserne. Der er en enkelt opgave i tegnene: komma og punktum
Store bogstaver er ikke medtaget, idet de kan komme af sig selv efterhånden, som der skrives almindelig tekstbehandling.

Det er ikke meningen, man skal sidde og træne opgaver fra blindskriftkurset i lang tid ad gangen, højst 15 minutter hver gang hver gang computeren startes, derefter fortsættes med noget mere morsomt!

Opdateret 13-04-2008